Správcem vodního díla jsou Lesy ČR, které městu oznámily, že se Čerťák chystají opravit. Práce by měly začít po ukončení koupací sezony. „Lesy ČR budou měnit šoupě u spodní výpusti a nevylučují ani další následné práce, informovala Eva Bártková z odboru životního prostředí novojičínské radnice.

Nádrž se začne vypouštět 15. září a s dokončením oprav se počítá ještě ke konci tohoto roku. Po následném posouzení stavu se zváží případné další údržbové práce. Náklady by měly stát bez DPH přibližně 250 tisíc korun.

„Rybáři budou muset odlovit ryby, přemístit se budou muset i případně nalezené škeble, protože na rozdíl od situace před několika lety, kdy byla nádrž z podobných důvodů vypuštěna jen částečně, vyžadují nynější opravy vypuštění úplné,“ doplnila Bártková.

Město nechce zůstat pozadu a pro větší komfort návštěvníků chce upravit na svých pozemcích vstup do vody, pláž, vybudovat nové toalety, sprchy i stánek s občerstvením. Vše je ale zatím ve stadiu příprav, stavět by se mohlo začít v příštím roce.

VIDEO: Podívejte se, jak vypadá výlov největšího rybníku Rožmberk.

Video
Video se připravuje ...

Dron nad rybníkem Rožmberk: Podívejte se na výlov 150 tun ryb. David Malik, Matěj Šrám