Velmi sofistikované řešení střešního pláště, které účinně brání přehřívání podkroví, nese název Bramac COOL. Pojďme si vysvětlit, v čem je tato střešní skladba výjimečná. Bramac COOL je složen ze tří prvků, kterými jsou betonové střešní tašky vyrobené technologií STAR, reflexní fólie Clima Plus 2S a nadkrokevní izolace Bramac Therm.

Střešní tašky se speciálními pigmenty

Nová generace střešních tašek Bramac STAR je opatřena vrstvou vysoce jemnozrnného mikrobetonu, která zaplní všechny nerovnosti a  vytvoří hladký povrch. Vrstva mikrobetonu je přetažena i přes celou plochu předního řezu tašky.  Toto vše zvyšuje ochrannou schopnost a  odolnost krytiny před extrémními vlivy počasí a zajišťuje dlouhodobou stabilitu její původní barevnosti. Speciální, do povrchu integrované pigmenty odráží třikrát více infračerveného záření než běžné tašky a snižují teplotu v podkroví až o sedm stupňů.

Střešní skladba Bramac COOL poskytuje účinnou ochranu proti přehřívání podkroví.
Autor: Bramac

Střecha v trendy odstínech

V provedení STAR nabízí Bramac dva profily střešních tašek – Classic a Tegalit. Zatímco Classic představuje nejprodávanější profil se symetrickým zvlněním, pro Tegalit jsou typické čisté linie a moderní pojetí. Minimalismus betonové tašky Tegalit koresponduje se současnými architektonickými trendy.

Oba profily jsou vhodné pro novostavby i rekonstrukce objektů. Výrobce u nich navíc nedávno inovoval barevnou paletu a zařadil nové odstíny v čistě přírodních tónech jako terracotta či kaštanová nebo velmi atraktivní barvy s metalickým nádechem.

Bramac letos uvedl na trh střešní tašky s metalickým nádechem.
Autor: Bramac

Fólie jako odrazivý štít

Druhou složkou skladby střešního pláště Bramac COOL je vysoce reflexní fólie Clima Plus 2S, která působí jako odrazivý štít. Společně se třetí složkou, kterou je tepelná izolace BramacTherm, účinně zabraňuje pronikání tepla do vnitřních prostor.

Vhodné pro přiznané krovy

Nadkrokevní tepelná izolace BramacTherm je vyrobena z PIR pěny, která má i při malých tloušťkách skvělé tepelněizolační schopnosti. Desky BramacTherm se pokládají celoplošně seshora na střešní krokve, aby se zamezilo vzniku nežádoucích tepelných mostů. Pokud bojujete díky dispozici původní střešní konstrukce o každý centimetr, je BramacTherm tou nejlepší volbou. Tepelně izolační desky jsou velmi tenké a nezmenšují podkrovní prostory. Zároveň umožňují odhalit všechny zachovalé původní prvky a vytvořit z podkroví místo s neopakovatelným kouzlem.

Součástí skladby Bramac COOL je nadkrokevní izolace BramacTherm, která nezmenšuje podkrovní prostory a umožňuje pohrát si s přiznanými krovy.
Autor: Bramac

Celoroční tepelný komfort

Bydlení pod šikmou střechou má nenapodobitelnou atmosféru. Podmínkou je ovšem celoroční tepelný komfort. Bramac COOL účinně řeší problém, který znají všichni ti, kteří v horkých dnech pobývají v prostorech pod střechou. Přináší úspory za energii vynaloženou na klimatizaci a odvětrávání, protože horký vzduch do místnosti prostě nepustí. Naopak v zimních měsících přináší úspory za vytápění, neboť BramacTherm důkladně izoluje střešní plášť a nedochází k úniku tepla tepelnými mosty.