Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Letní chuťovky: 4 tipy na výborné domácí sendviče

/
  • Sendvič se salátkem.
    28. července 2016 ● 10:00

    Přišlo léto a klasika v podobě smažáku a guláše nemusí být pro náš žaludek to pravé ořechové. Radši bychom něco lehčího, co nás osvěží. A proč si neudělat nějaký chutný sendvič nebo bagetku? Připravili jsme si pro vás pár zajímavých tipů.

  • 1.

    Sendvič se steakem a domácími hranolky

    Budete potřebovat:

    • 800 g brambor

    • slunečnicový olej

    • 2 x 200 g rumpsteaku

    • 1 lžička steakového koření

    • 4 rozpůlené ciabatty

    • 100 g tvrdého sýru

    • 70 g rukoly

    • 75 g kysaného zelí

    • 2 lžíce hořčice

    • nakládané okurky

    Postup: Předehřejte si troubu na 200 °C. Promíchejte brambory nakrájené na tenké plátky potřené slunečnicovým olejem a solí. Pečte asi 30 minut. Mezitím rozehřejte pánev. Posypte maso kořením a potřete slunečnicovým olejem. Smažte 2 minuty z každé strany. Lehce opečte půlky ciabatty na plechu, na každou dolní polovinu dejte plátek sýra. Vraťte do trouby až poté, co se sýr roztaví. Pak vrstvěte steak, zelí a okurku. Podávejte s hranolky, hořčicí, koprovou omáčkou a okurkou.

    Sendvič se steakem a domácími hranolky.
    Autor: foto: Tesco

  • 2.

    Kuřecí sendvič na asijský způsob

    Budete potřebovat:

    • 4 bagety

    • 4 lžíce majonézy

    • 2 malá kuřecí prsa

    • ¼ nakrájené okurky

    • ½ mrkve

    • hrst nasekáno baby hlávkového salátu

    • hrst čerstvého koriandru

    • 4 lžíce thajské sladké chilli omáčky

    Postup: Nakrájejte kuřecí prsa na tenké plátky a upečte. Rozpulte bagetu a potřete 1 polévkovou lžící majonézy. Na ni poklaďte salát, okurku, kuře a nahrubo nastrouhanou mrkev a navrch dejte koriandr. Zakápněte trochou sladké chilli omáčky.

    Kuřecí sendvič na asijský způsob.
    Autor: foto: Tesco

  • 3.

    Krůtí sendvič s avokádem

    Budete potřebovat:

    • 3 plátky čerstvého žitného chleba

    • olivový olej

    • 1 x balení krůtích plátků

    • 1 avokádo

    • 4 rajčata

    • hrst rukoly

    • 2 lžičky čerstvého bazalkového pesta

    Postup: Potřete krajíc žitného chleba olivovým olejem a grilujte po dobu 1 – 2 minut z každé strany. Na něj naskládejte plátky pečeného krůtího prsa, nakrájené avokádo a rajče. Navrch dejte rukolu a čerstvé pesto.

    Krůtí sendvič s avokádem.
    Autor: foto: Tesco

  • 4.

    Bageta Nicoise

    Budete potřebovat:

    • 140 g sušených oliv nebo olivovou pastu

    • vícezrnnou bagetu

    • 1 malý římský salát

    • hrst bazalky

    • 2 x 120 g konzervy steaku z tuňáka

    • 3 velká vejce

    • 8 – 10 cherry rajčat

    • ½ červené cibule

    • 8 – 10 kapary

    • francouzský dressing

    Postup: Potřete rozpůlenou bagetu olivovou pastou. Uvařená vejce nakrájejte na čtvrtiny. Rajčata také. Cibuli nakrájejte nadrobno. Na pastu položte pár listů římského salátu, lístky bazalky, tuňáka, vejce a rajče. Pak přidejte proužky cibule a kapary. Na závěr pokapejte dresingem.

    Bageta Nicoise.
    Autor: foto: Tesco

    Fotogalerie
    9 fotografií

Dnešní horoskopy