Provedeme vás vlastnostmi plemen jako je Perská, Siamská, Maine Coon, Britská krátkosrstá, Sphynx nebo Ragdoll. A tím ale personifikace koček pro odborníky z Royal Canin nekončí. Krmiva pro jednotlivá plemena jsou dělena dále pro dospělé kočky a koťata. Péče o kočky tak nebyla nikdy cílenější. Protože každá kočka je jedinečná osobnost.

Autor: Royal Canin

Britská krátkosrstá kočka

Má mohutnou stavbu těla, je důstojná, klidná a občas trochu samotář.  Ráda se přitulí, ale není vtíravá. Ve Velké Británii ji vyšlechtili křížením perských a domácích koček. Získala tak exotický vzhled, ale zachovala si domácí povahu. I její stavba těla je ideální k vystavení se na polštářku. Má kulatou hlavu i oči, tělo je zavalitého rázu s krátkými kompaktními tlapkami. Hustou srst s podsadou je třeba pravidelně kartáčovat, jinak je britská kočka nenáročná na péči a její varianty dosahují nespočet zbarvení.

Autor: Royal Canin

 Krmivo FBN British Shorthair myslí především na kostru britské krátkosrsté kočky. Její kosti a klouby jsou kvůli mohutné stavbě zakulaceného těla vystaveny pravidelné nadměrné námaze. Díky zvýšenému obsahu taurinu, L-karnitinu, EPA-DHA a antioxidantů navíc krmivo maximálně posiluje funkci srdečního svalu, protože britské kočky mají predispozice k onemocnění srdce.  Toto plemeno disponuje masivní čelistí, takže je granule „Amethyst 12“ speciálně navržená, aby usnadňovala uchopení a podporovala kousání i dentální hygienu. Toto krmivo je určeno dospělým a stárnoucím kočkám, podporuje i zdraví močových cest.

Mainská mývalí kočka

Mainská mývalí kočka je něžný obr mezi kočkami. Je to jedno z nejstarších amerických plemen. I přes dlouhou srst lákající k mazlení nejsou tyto kočky žádnými povaleči, ale původně byly šlechtěny pro využití v boji proti hlodavcům. Samci jsou výrazně větší než samičky a kolem čtvrtého roku života mohou vážit 9-11 kg. Tvar těla je robusní a hranatý. Přízvisko „mývalí“ dostala tato kočka díky svému huňatému ocasu, který je stejně dlouhý jako jejich tělo.

Autor: Royal Canin

Krmimo FBN Maine Coon pro kočky je určené pro dospělé jedince od 15 měsíců věku. Mainské mývalí kočky totiž oproti ostatním plemenům dospívají později. Jejich mohutná tělesná stavba potřebuje speciální důraz na péči o srdce, proto obsahuje taurin, EPA a DHA. Dbá na zdravé kosti a klouby, protože mainská mývalí kočka je nejtěžší plemeno vůbec. Exkluzivní kombinace vybraných amino kyselin, vitamínů a mastných kyselin pomáhá udržovat zdravou kůži a hustou srst.

Aby široká čelist mývalích koček zůstala zdravá, odborníci z Royal Canin vyvinuli tvar granule „Emerald 10“. Tato granule je nadmíru velká, přizpůsobená velikosti plemene Maine Coon.

 Více informací naleznete zde!