Růžový peeling s kokosem

Budete potřebovat: strouhaný kokos, himálajskou sůl, sušené plátky růží, makadamiový olej, pár kapek grepového esenciálního oleje, uzavíratelnou zavařovací sklenici

Postup: Smíchejte himálajskou sůl a strouhaný kokos ve stejném poměru, přidáme pár plátků růže a vše zalijeme makadamiovým olejem. Nakonec přikápneme pár kapek esenciálního oleje a promícháme.

Zimní balzám na rty

Budete potřebovat: 2 g včelího vosku, 2 g šípkového oleje, 3 g bambuckého másla, 3 kapky heřmánkového esenciálního oleje, kelímek

Postup: Včelí vosk, bambucké máslo a olej dejte do skleněné misky a nechejte ve vodní lázni rozpouštět. Promíchejte a počkejte, až se vše rozpustí. Jakmile se směs trochu ochladí, přidejte esenciální olej a rychle promíchejte. Nakonec nalijte do obalu na balzám.

Medový pleťový peeling

Budete potřebovat: třtinový cukr krystal, med, olivový olej

Postup: Smíchejte ingredience a přilijte olej tak, aby vytvořily kašičku. Nakonec krouživými pohyby vmasírujte na obličej.

Krém pro mastnou pleť

Budete potřebovat: 2 lžíce kakaového másla, 90 ml mandlového oleje, 4 lžíce čaje z rozmarýnu, 3 kapky levandulového oleje

Postup: Ve vodní lázni za stálého míchání zahřívejte všechny ingredience. Počkejte, až se ingredience zcela rozpustí a promíchají. Poté směs přelijte do mixovací nádoby a ručním mixérem šlehejte až do úplného vychladnutí. Pak už můžete takto hotový krém přendat do připravené nádoby a do lednice.

Krém pro suchou nebo stárnoucí pleť

Budete potřebovat: 7 g včelího vosku, 2 lžíce mandlového oleje, 2 lžíce kokosového oleje, 3 kapky růžového oleje, 1 lžíci sypaného zeleného čaje

Postup: Ve vodní lázni a za stálého míchání zahřívejte nastrouhaný včelí vosk společně s oleji, dokud se zcela nerozpustí a nepromíchají. Poté do horké směsi přisypte zelený čaj a dalších 15 minut zahřívejte ve vodní lázni. Směs olejů přeceďte přes čisté plátno nebo vyvařený cedník a ručním mixérem šlehejte až do úplného vychladnutí. Pak už můžete takto hotový krém přendat do připravené nádoby a do lednice.

Odličovací voda pro citlivou pokožku

Budete potřebovat: destilovanou vodu, mandlový olej, éterický olej z růžového dřeva, olej z tea tree

Postup: Skleněnou lahvičku naplňte ze 2/3 destilovanou vodou. Zbytek dolijte mandlovým olejem. Přidejte 5 kapek tea tree oleje a 7 kapek oleje z růžového dřeva. Před použitím protřepejte a aplikujte na kosmetický tampon.

Fotogalerie
4 fotografie