Pětadvacet tisíc volných míst v celé České republice. Taková je nabídka firem, které na veletrhu hledají nové zaměstnance. „Například v Českých Budějovicích firmy hledají softwarového experta, v Olomouci projektového manažera, v Liberci elektro údržbáře, v Praze asistentku ředitele nebo mzdovou účetní. V Plzni potřebují obchodní referentku, asistentku v kosmetickém centru, v Ústí nad Labem prodavačku v supermarketu, v Pardubicích asistenta manažera atd.,“ vyjmenovává Markéta Holatová, mluvčí pořadatelské Incheby Praha.

Komu je Česko malé, může využít nabídky EURES, která představí více než milión volných míst v 31 zemích. Prostě zajít na veletrh se vyplatí. „Jde o ojedinělou příležitost pro zájemce hledající práci najít si kvalitní zaměstnání a zároveň o šanci pro zaměstnavatele najít spolehlivého zaměstnance“, doplňuje Markéta Holatová, mluvčí pořadatelské Incheby Praha.

JOBS EXPO 2012

Kdy: 15. a 16. 3. 2012

Kde: Výstaviště Praha - Holešovice

Otevírací doba: 10 - 18 h

Vstupné: zdarma

S prací v Evropě poradí EURES

Chcete pracovat v cizině? Ať už plánujete získat zahraniční pracovní zkušenosti, zdokonalit cizí jazyk nebo »jen« vydělat peníze, vyplatí se vám navštívit stánek EURES. Tam totiž, kromě pracovních nabídek, získáte i všechny potřebné informace o práci v zemích Evropské unie a Švýcarsku. EURES je totiž, zjednodušeně řečeno, celoevropský úřad práce, který sdružuje pracovní úřady v Evropě. Poradci EURESu vám tak můžou poradit, co a jak vyřídit ohledně zdravotního a sociálního pojištění, a jaká povolení kde budete potřebovat. Kromě českých poradců budou nabízet informace i jejich kolegové z Německa, Švýcarska, Španělska, Belgie, Velké Británie, Polska, Slovenska, Nizozemska, Dánska, Norska a Švédska. Podrobné informace najdete na www.jobsexpo.cz

Začněte pracovat v Nizozemí

Sedm nizozemských firem bude přímo na veletrhu hledat své nové zaměstnance. Nizozemci nabízejí přes 50 volných míst a se zájemci hned udělají přijímací pohovor!

*Například nizozemská firma BWB Flex BV má zájem o bednáře, elektrikáře, instalatéry, malíře, pokrývače, svářeče, štukatéry, tesaře, truhláře a další. Nástupní plat se pohybuje kolem 1700 až  2100 eur (42 500 až 52 500 Kč)

*Firma FridayEuroTech zase na vlastní náklady pořádá lešenářské kurzy. Kurz trvá šest týdnů a firma kromě kurzu hradí i ubytování a stravování. Na závěr musí budoucí lešenáři složit dvě zkoušky týkajících se teorie a praxe výstavby speciálního modelového lešení. Po úspěšném složení těchto zkoušek obdrží absolventi speciální certifikáty, se kterými se budou moct ucházet o práci lešenáře.

Zaměstnání v Evropě usnadní Europass

Soubor dokumentů, který usnadní pracovní začátky v cizině. Tak přesně to je Europass. Skládá se z pěti částí (životopis, jazykový pas, mobilita, dodatek k osvědčení a dodatek k diplomu). Díky Europassu se váš budoucí zaměstnavatel dozví, co všechno umíte a jakou máte praxi a hlavně – měl by vám je uznat! Europass je totiž mezinárodně uznávaný dokument. Podrobné informace, formuláře i pomoc s jejich vyplňováním najdete jak na veletrhu Lingua show, tak na JOBS EXPO.