Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Pilarové vykradli a vytopili chalupu!

Fotografie
22. června 2010 | 08:13

Eva Pilarová (70) je v šoku. Jen co se zpěvačka vrátila z Moskvy, kde měla koncert a výstavu, doma ji čekala nepříjemá zpráva. Její chatu zloději vykradli a vytopili! „Snažím se myslet na to, že má maminka dnes 95. narozeniny a že jsme zdraví, ale ať mi ti zloději raději nikdy nepřijdou pod ruku,“ prohlásila pěkně naštvaná Eva Pilarová.

Chalupu na Českolipsku Eva i její manžel Jan Kolomazník milují. Od jara do podzimu sem zvou přátele, kteří se jim do malého pražského bytu jinak nevejdou. Mají k tomuto kopcovitému kraji silné pouto, Eva tu dokonce pečuje o kapličku. A teď taková hrůza.

Místo odpočinku dohled na řemeslníky

„Zloději ukradli, co mohli. Přes to bych se dokázala přenést, i když nás navštívili už podruhé. Poprvé před čtyřmi lety. Ale teď pustili i čerpadlo, které kvůli kolísavému tlaku vody nemůže mít pojistku. Barák je vytopený od půdy po sklep,“ vylíčila dílo zkázy Pilarová.

Nikdy nedala na romantiku u vody, chtěla mít raději chalupu na kopci. Vodě se přesto neubránila. „Zdi se musí oškrábat a znovu omítnout, všude je plíseň. Futra rozmlácená, nechápu proč. Co neodnesli, to rozbili,“ popisuje nynější stav chalupy, která byla ozdobou mnoha časopisů, Pilarová.

Přitom chtěla tradičně sezvat přátele a konečně v klidu posedět, když celé jaro koncertovala po republice. Místo odpočinku bude dohlížet na řemeslníky a dávat dohromady to, co zlodějům odolalo.

Autor: Hana Höschlová
Video se připravuje ...