Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Matka syna vyměnila za kariéru: Po 50 letech se ho zřekla podruhé

Matka se vzdala svého syna kvůli kariéře, která ve skutečnosti vůbec žádnou kariérou nebyla. Téměř po padesáti letech se se synem setkala a do očí mu řekla, že nevidí důvod, proč by měla být jeho matkou
10. října 2010 | 15:55

Britská herečka Susan Jameson (69) dala svého syna k adopci kvůli kariéře. Vypracovala se ale jenom na herečku seriálů. Její syn Nigel Williams jí po 49 letech vyhledal. V den vytouženého setkání se ho ale matka zřekla znovu.

Nigel Wiliams byl od svého útlého věku u náhradních rodičů. I když se o něj rodina starala dobře a Nigel vyrostl ve spokojeného muže, tak mu vždy v životě něco chybělo.

Manželka Nigela Gina přibližuje jeho problémy: "Jde o identitu a o vědomí, kde máte ve světě místo, kam patříte." Nigel měl vždy rád umění. V tom se se svými adoptivními rodiči míjel, a tak si vyfantazíroval příběh, v kterém byli jeho rodiče umělci.

"Oni (adoptivní rodiče pozn. red.) byli hodně přísní a neměli čas na umění nebo muziku, kterou jsem vždycky miloval. Takže jsem si vymyslel verzi svého životního příběhu, ve kterém byli moji rodiče slavní herci. Doufal jsem, že se jednou potkáme a všechno to bude dávat smysl. No měl jsem zčásti pravdu."

Nemám zájem být tvoje matka!

Ve své dospělosti Nigel zjistil, že jeho biologickou matkou je seriálová herečka Susan Jameson. Před třemi roky si s ní a svou sestrou domluvil schůzku. Měl obrovská očekávání. Myslel si, že se mu podaří navázat se svojí matkou vztah, ale čekalo ho jen zklamání.

Herečka, která paradoxně vystupuje v seriálech vyprávějících o velkých rodinných návratech a usmíření, totiž schůzku se svým synem považovala za první a zároveň poslední. Později mu napsala v dopise: "Nemám žádný zájem na tom být tvoje matka".

Proč nejsem dostatečně dobrý?

Nigel i přes zpřetrhané vztahy s původní rodinou žije šťastný život a může se pochlubit čtyřmi už dospělými dětmi a milující ženou. Splnil si i svůj životní sen a živí se jako pianista a dirigent. Pořád mu prý ale v hlavě probíhá otázka: "Proč jsem jí nebyl dost dobrý?". Jeho biologická matka Susan, která se ho vzdala hlavně kvůli své kariéře, žádnou skutečnou kariéru neudělala. Skončila u malých rolí v telenovalách a seriálech.


Autor: jak, Kšim