Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Porodila v taxíku, zaplatila za znečištění vozu!

16. března 2011 | 16:55

Dvaadvacetiletá těhotná žena zůstala ohromena, když jí po prasknutí plodové vody na zadním sedadle řidič taxíku řekl, že mu má zaplatit na znečištění vozu. A když potom Mellisa Crosdale z Británie v autě rodila dceru, muž jen seděl a zíral na tachometr.

“Měla jsem štěstí, že byl porod rychlý, jinak bych se nedoplatila,” říká novopečená maminka. “Bylo to neuvěřitelné. Jen tam seděl a ani se neotočil, aby se podíval, jak porod probíhá. Díval se na tachometr a ani se nezeptal, jestli potřebuji pomoc. Bylo to strašné,” vypráví dál Mellisa.

“Dítě už bylo venku, ale ještě bylo na pupeční šňůře. Pět až deset minut jsme čekali na záchranáře a pak ještě patnáct až dvacet minut trvalo, než mě dostali do sanitky. A on trval na tom, abych mu hned zaplatila. Nevěřila jsem vlastním uším!” vypráví Mellisa.

Nejprve slzy smíchu, potom vzteku

Mellisa měla čtrnáct dní před termínem porodu, když začala mít kontarkce u sestry doma. Zavolala si tedy taxíka u firmy Central Taxis, aby zavezla k dědečkovi svého tříletého syna Ewena a aby pak jela do nemocnice se svou sestrou.

“Začaly mi kontrakce. Nevěděla jsem, co dělat, tak jsem si zavolala taxíka od firmy, se kterou jezdím už léta. Na cestě mi ale praskla voda. Držela jsem se za kolena a křičela. Dcera se mi narodila, než jsme dojeli do nemocnice,” vzpomíná na porod v autě Mellisa.

 

“Nejprve jsem se nemohla přestat smát. Přišlo mi vtipné, že jsem porodila na zadním sedadle taxíku. Byl to tak neskutečné. Četla jsem, jak ženy porodily třeba v autobuse, a vždy mi to přišlo šílené. Pak jsem ale dostala vztek na řidiče. Jen jednou vystoupil z auta. Myslela jsem si, že mi jde pomoct, ale jen někomu volal,” popisuje Mellisa.

Nakonec musela za porod dcery Roweny zaplatit taxikáři čtrnáct liber (400 korun) za cestu a za znečištění auta čtyřicet liber (1 100 korun). Mluvčí společnosti Central Taxis řekl, že se záležitost vyšetřuje. Hlavně, že Rowena je zdravá holčička a že porod proběhl v pořádku.

Autor: mivr, Klena