"Některé tramvaje uvízly na trase, jiné nemohly vyjet ze smyček," popsal Štábl. Dodal, že dopravní podnik cestujícím doporučuje, aby využívali převážně metro a autobusy. O problémech v tramvajové dopravě pasažéry informuje hlášení v metru.

Tramvaje dopravní podnik nahrazuje autobusy v Hloubětíně, mezi Nuslemi a Spořilovem, v Holešovicích, mezi Strašnicemi a Hostivaří, Střešovicemi a Petřinami, Andělem a sídlištěm Řepy, na Bílé hoře a na trase z Hlubočep na sídliště Barrandov. Zhruba hodinu tramvaje nejezdily také na modřanské sídliště, tam se ale provoz podařilo obnovit.

Dopravní podnik se snaží troleje odledovat manipulačními jízdami tramvají bez cestujících. Počítá ale s variantou, že na linky nočních tramvají vyšle autobusy.

Pražská policie za čtyři hodiny do 19:00 registrovala asi 50 nehod, což je více, než je obvyklé, řekla ČTK policejní mluvčí Andrea Zoulová. Posílila proto hlídky, aby bylo možné k nehodám dojet včas. Podle mluvčí přibylo kolizí s chodci, policisté vyjížděli také k sérii nehod na Pražském okruhu. Radnice Prahy 6 podle svého mluvčího Adama Halmošiho povolává stovky brigádníků k posypu chodníků.

Výstraha před ledovkou platí pro téměř celou ČR až do úterního večera. Kvůli námraze na trolejích dnes zkolabovala hromadná doprava v Brně a dalších městech, na železnici led na elektrickém napájení způsobil zpoždění desítkám vlaků, ve kterých uvízly tisíce lidí. Ledovka komplikovala také dopravu na silnicích. Počasí působilo největší potíže na Moravě, silničáři na Přerovsku a Prostějovsku kvůli ledovce vyhlásili kalamitní stav.