Jehuda Glick byl údajně střelen do hrudi asi kolem půl jedenácté večer nedaleko jeruzalémského Starého města. "Byly vypáleny výstřely a oběť byla urychleně odvezena do nemocnice, je ve vážném stavu," prohlásil policejní mluvčí Micky Rosenfeld. "Speciální jednotky oblast prohledávají a pátrají po pachateli, vyšetřují také pozadí incidentu," dodal.

"Jde o pokus o atentát. Je to velmi vážné," uvedl pro izraelský list The Jerusalem Post jeden z představitelů města, který si nepřál být jmenován. Tiskové konference se zúčastnili i další známí izraelští aktivisté a také několik politiků, mezi nimi i poslankyně Miri Regevová a poslanec Moše Feiglin.

Na posvátném místě na Chrámově hoře se nachází mešita Al-Aksá, která je společně s mešitou Skalní dóm po saúdskoarabské Mekce a Medíně třetím nejposvátnějším místem islámu. Na Chrámově hoře je ale i Zeď nářků - nejposvátnější místo judaismu.

V Jeruzalémě panuje v posledních měsících velké napětí a střety palestinských demonstrantů s izraelskou policií jsou téměř na denním pořádku. Minulý týden došlo v centru města k incidentu, při kterém arabský řidič najel do lidí stojících na tramvajové zastávce a dvě osoby usmrtil. Izraelská policie v této souvislosti hovořila o teroristickém útoku, řidičova rodina označila incident za dopravní nehodu.