Naposledy požadovali propuštění pákistánské vědkyně islamisté z hnutí Islámský stát, kteří operují v Sýrii a Iráku. Chtěli za ní vyměnit amerického novináře Jamese Foleyho. Požadovali rovněž ukončení amerických náletů proti jejich pozicím a když ani jedné z podmínek nebylo vyhověno, Foleyho v polovině srpna zabili.

Islámský stát ale není jedinou teroristickou organizací, která má o dvaačtyřicetiletou matku tří dětí eminentní zájem. Údajně i hnutí Taliban, které pět let drželo v zajetí amerického vojáka Boweho Bergdahla, žádalo za jeho propuštění právě Siddíkíovou. Nedostali ji, americká vláda nakonec seržanta vyměnila "jen" za pět vězněných členů Talibanu.

Siddíkíová podle agentury Reuters již na začátku července napsala soudci Richardu Bermanovi, že chce stáhnout své poslední odvolání s tím, že americký soudní systém je nespravedlivý. "Odmítám se účastnit tohoto systému plného absolutního bezpráví, který mě již několikrát potrestal a mučil a stále tak činí bez toho, že bych spáchala nějaký trestný čin," napsala prý Pákistánka. A dodala, že chce být poslána zpět do Pákistánu.

Kdysi nejhledanější žena světa nyní známá spíše jako "Lady Al-Káida" absolvovala prestižní Massachusettský technický institut (MIT) a žila ve Spojených státech. Od roku 2003 byla pohřešována a v roce 2008 ji v Afghánistánu zatkly americké bezpečnostní složky. Při zatýkání se zmocnila zbraně jednoho z vojáků a ohrožovala s ní ostatní. Nikoho ale nezranila a nakonec byla přemožena.

Po jejím zadržení byly u ní nalezeny poznámky o objektech v New Yorku, které by mohly být terčem teroristických útoků. Byly mezi nimi socha Svobody, Brooklynský most, Wall Street, Empire State Building a výzkumné středisko zvířecích nemocí Plum Island, kde se uchovávají nebezpečné biologické látky. Poznámky údajně také obsahovaly návody na výrobu bomb, nebezpečných chemikálií a biologických zbraní. V září roku 2010 byla Siddíkíová odsouzena na 86 let vězení.