Zájem zahraničních turistů o Prahu se ve druhém čtvrtletí zvýšil o 0,4 procenta proti stejnému období loňska. Celkem jich do Prahy přijelo 1,39 milionu a mezi turisty jasně dominovali - pouze každý osmý turista byl Čech. Statistici ovšem upozornili, že z Prahy mizí ruští turisté. V Praze úbytek této druhé nejpočetnější skupiny turistů ze zahraničí představoval 23.200 hostů, v celé republice pak 30.200 hostů, což je meziroční pokles zhruba o 14 procent. Nejvíce cizinců přijelo tradičně z Německa.

Jak cizinci, tak Češi strávili v Praze méně času. Zahraniční návštěvníci snížili počet přenocování o 1,4 procenta, Češi o 13,3 procenta. Na kratší dobu se turisté zdrželi ještě ve Středočeském, Jihočeském, Karlovarském a Libereckém kraji.

Praha je tradičně nejnavštěvovanějším místem Česka. Ve druhém čtvrtletí za ní na druhém místě skončil Jihomoravský kraj, kam i přes mírný pokles návštěvnosti zavítalo 380.000 lidí. Pomyslný bronz připadá na Jihočeský kraj. Celkem Českou republiku ve druhém čtvrtletí navštívilo přes čtyři miliony turistů, z toho 2,2 přijelo ze zahraničí.