Kromě Trickyho vlastních písní obsahuje album i několik coververzí, třeba Silly Games původně z roku 1979 nebo Gangster Chronicle z roku 1990.

"Pojmenováním desky Adrian Thaws říkám, že mě vůbec neznáte," uvedl Tricky ke své jedenácté desce. "Tolikrát mě už lidi zkoušeli odhadnout, ale já se s každou novou deskou vydávám úplně jinam," dodal hudebník, který jako sólista debutoval v roce 1995 albem Maxinquaye. Novinka Adrian Thaws je barevná kolekce písniček, které přecházejí od hip hopu k house, od jazzu k blues, od rocku k reggae.

Tricky se v České republice představil před pěti lety na festivalu Rock for People v Hradci Králové. Předtím triphopový muzikant nadchl v roce 2008 posluchače v pražském klubu Roxy.

Sedmačtyřicetiletý Tricky je důležitým protagonistou trip hopu. Sám začal produkovat trip hop po spolupráci na dvou albech se zakladatelskou skupinou trip hopu Massive Attack, nikdy do ní však nepatřil. Později začal experimentovat i s reggae, rockem a hip hopem. Na albu Vulnerable směřuje více k rocku než trip hopu. Svými vokály přispěl také k písni Neon Religion z desky Moonshower and Razorblades 2005 české skupiny Sunshine. Hrál ve filmu Pátý element, na straně zlého Garyho Oldmana. V dalších filmech ztvárnil sám sebe.