Děčínská zoologická zahrada připravila na sobotu odpoledne v loupežnickém stylu. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet loupežnické řemeslo, projít stezkou odvahy a podívat se na loupežnickou pohádku. "Čekáme, že dorazí dost lidí. Hodně jich přicházelo celé prázdniny. Za celý rok bude návštěvnost asi rekordní, už teď je to 90.000 osob, což bývá obvykle za celý rok," řekla ČTK mluvčí zahrady Alena Houšková.

Lidé si v Děčíně oblíbili i jednotlivé akce jako bylo setkání se zvířaty, kdy si mohli vybraného tvora pohladit, večerní zoo a plně obsazen byl příměstský tábor, v rámci něhož se děti seznamovaly s prací ošetřovatelů.

Pohádku Kocour Modroočko budou moci v sobotu shlédnout ti, kteří zavítají do ústecké zoologické zahrady. Ve stejný den se otevře v areálu nový dětský koutek. "Mimo jiné i díky novým hřištím návštěvnost teď každý měsíc roste. Určitě bude za léto vyšší než loni, kdy však sezonu ovlivnily povodně, i předloni. Od začátku roku je to asi o 3000 až 5000 víc než v roce 2012," řekla ČTK ekonomka Jana Černá. Za celé prázdniny odhaduje Černá návštěvnost na 30.000 osob.

Návštěvnost si chválí také v chomutovském zooparku. "Lidí přišlo určitě více něž za loňské prázdniny. Obzvláště v srpnu, kdy nebyly ani vedra ani až na výjimky nebyla zima," řekla ČTK mluvčí parku Martina Pelcová. V sobotu si lidé mohou přijít do areálu vyzkoušet, jak se žilo na statku před sto lety. Nadšenci předvedou zájemcům nejrůznější řemesla od výroby hraček až po vyšívání.