Poprvé se Ferguson začal zajímat o víno v roce 1991 během návštěvy ve Francii. "Nakonec se z toho stal můj koníček. Člověk musí mít nějaké zájmy mimo fotbal, protože tlak na trenéry je obrovský a tohle mu pomůže přijít na jiné myšlenky," citoval kouče server BBC.

Ferguson si nakonec víno tak zamiloval, že po zápasech na Old Trafford vždy pozval hostujícího trenéra na sklenku a rivalové mu sami nosili lahve jako dárky. "Vztahy mezi trenéry jsou někdy vyhrocené, ale vždycky je potřeba podívat se na to s chladnou hlavou a říct si: Je to jen sport a život jde dál," prohlásil.

Kariéru, během které mimo jiné třináctkrát vyhrál anglickou ligu a dvakrát Ligu mistrů, ukončil Ferguson po minulé sezoně. "A když jsem si jednou pročítal seznam vína a viděl, kolik jsem toho za ty roky nasbíral, řekl jsem si, že teď přišla ideální chvíle všechno prodat," uvedl kouč.

Největší zájem o Fergusonovo víno by měl být v Asii. Proto také 60 procent trenérových zásob půjde koncem května do dražby v Hongkongu, třetina zamíří v červnu do aukce v Londýně a zbývající lahve se vydraží na internetu. "Nicméně doufáme, že dražba nepřiláká jen fotbalové fanoušky, ale i příznivce dobrého vína," uvedl zástupce aukční síně David Elswood.