ČTK to sdělila Michaela Mitáčková, mluvčí Baťova institutu, ve kterém sídlí krajská galerie výtvarného umění, jež akci organizuje.

"Během víkendu budou mít návštěvníci jedinečnou možnost navštívit na desítku ateliérů a seznámit se s autory, kteří působí v nejrůznějších výtvarných odvětvích. Nabídka je pestrá, od klasického malířského, sochařského, keramického ateliéru až k moderním fotografickým, designérským a multimediálním ateliérům," uvedla organizátorka akce a pracovnice galerie Klára Kollárová.

Do akce se zapojí také školy, představí se například ateliér grafického designu zlínské univerzity, ateliér malby, grafiky a sochy zlínské soukromé vyšší odborné školy, tamní studenti hudebně dramatického oboru také odehrají ukázku Erbenovy Kytice. V sokolovně ve Zlíně-Malenovicích se uskuteční audiovizualní performance, následovat bude afterparty.

V programu ale organizátoři nezapomněli ani na děti. Ty mohou přijít s rodiči tvořit do ateliérů krajské galerie a také do kreativní dílny a malé domácí kavárny Moje dílna, podotkla Kollárová.

Dny otevřených ateliérů se ve Zlíně uskuteční 11. a 12. dubna. Krajská galerie se letos k organizaci celorepublikové akce připojila poprvé.