"Jednoho pátečního večera jsem si četl Kazimíra a Karolínu a pak jsem se vracel přes Stodolní do divadla. V tepu ohlušující hudby, záplavě lidí, kteří se chtějí bavit, ve změti stovek lidských šťastných i nešťastných příběhů jsem měl pocit, že Horváth hru nenapsal o 20. letech 20. století, ale o dnešku," uvedl režisér Pácl.

Podle představitelů hlavních rolí je až děsivé, jak pravdivě a reálně text inscenace působí a jak z malého nedorozumění může vzniknout velký problém. "Hra je určitě velice aktuální, postavy řeší životní krizi a neví si samy se sebou rady, a tak ji řeší špatně. A pak dominovým efektem, vědomě či ne, ubližují sobě i ostatním. To se prostě děje neustále, nezávisle na prostoru a čase," uvedl Sedláček.

Mluvčí divadla Michaela Kubicová uvedla, že Kazimír a Karolína bude hra plná svižných melodií a přímo na jevišti zahraje živě bezručácká kapela Freakband. V té kromě herců hrají i divadelní osvětlovač a zvukař. Představitel Kazimíra se v hudebních pasážích posadí za klávesy.

Pácl hru nastudoval z překladu Josefa Balvína. Hudbu k inscenaci složil Jakub Kudláč, autorem scény je Andrej Ďurík a kostýmy navrhla Daniela Klimešová.