Na pořadu Audioblogs porota ocenila, že naplňuje hodnoty veřejné služby. Na webové stránky Audioblogs mohou lidé nahrát do zvláštních rubrik své první dokumenty, hudební kreace i umělecký přednes. "Možnost komentářů a sdílení na sociálních sítích zároveň vtahuje do diskuse a sdílení děl široké internetové publikum. To vše zastřešuje tým ARTE Radio, který každý měsíc novou tvorbu hodnotí a to nejlepší vybírá i do rozhlasového vysílání," píše ve svém zdůvodnění porota.

V kategorii Pořad pro děti získalo národní cenu několik pořadů. Jako Rozhlasová hra nebo rozhlasová pohádka - dramatická zvítězila pohádka Babu a papoušek autora a režiséra Petra Vodičky. V podkategorii Rozhlasová četba pro děti do 20 minut (na jeden hlas) uspěl pořad Minutové pohádky autora Jiřího Dvořáka. Kouzelná kniha Káji Kučery autora Justina Svobody obdržela cenu v podkategorii Publicistika - rubrika. V podkategorii Komponovaný pořad do 60 minut vyhrál pořad Klub Radia Junior Letní létání autorky Magdaleny Šorelové.

Cílem soutěže je podle Českého rozhlasu přispívat ke zvyšování kvality rozhlasové tvorby. V letošním roce byly vyhlášeny čtyři soutěžní kategorie - Online, Pořad pro děti, Dokument a Zpravodajský příspěvek (reportáž). Kategorie Online byla věnována tuzemské i zahraniční tvorbě s udílením mezinárodní ceny. V dalších třech kategoriích byla přehlídka otevřena českým a slovenským pořadům.

Už v rámci zahajovacího koncertu 31. ročníku ve Smetanově síni pražského Obecního domu do Síně slávy festivalu Prix Bohemia Radio vstoupil dlouholetý dirigent SOČRu Vladimír Válek a režisérka rozhlasových her Hana Kofránková. Cenu Karla Kyncla získala Klára Lukešová-Stejskalová, Cenu Jiřího Ješe za nejlepší komentář bez omezení délky, publikovaný v elektronických nebo tištěných médiích pak obdržel Jan Macháček. Pavla Tomicová převzala Cenu Thálie 2014 za nejlepší herecký výkon v rozhlasové hře. Podrobné informace o festivalu je možné najít www.prixbohemiaradio.cz.