Nahrávka s názvem Live 1990 a podtitulem Tenkrát za sametové revoluce... obsahuje celý záznam koncertu na dvou discích i výběrové CD Best of Lucerna s osmnácti nejoblíbenějšími písněmi z Hutkova repertoáru.

"Pro mnohé účastníky listopadových manifestací roku 1989 byla skutečným potvrzením konce vlády jedné strany promrzlá, ale úplně plná Letenská pláň v Praze a písničkář Jaroslav Hutka, dovezený přímo z ruzyňského letiště, jak po návratu z exilu hraje téměř milionu posluchačů," uvedla Příhonská.

Hutka se stal jedním z prvních signatářů Charty 77 a v roce 1978 byl donucen odejít do exilu.

Album obsahuje kromě tří CD v netypickém obalu grafika Ondřeje Pfeiffera booklet se vzpomínkou Jaroslava Hutky na události v listopadu 1989 i vlastní koncert v Lucerně. Vydání doprovází dobové fotografie od Jana Pohribného. "Z mrtvých vod emigrace jsem byl zase v živém proudu života. A jeden z těch mnoha koncertů po celé republice byl v Lucerně," vzpomíná Hutka na svůj návrat.

Hutka, z něhož se stal postupem času kritik české postkomunistické demokracie, nyní vystupuje sólově i v duu s Radimem Hladíkem, spravuje svůj archiv a připravuje reedice svých základních alb na CD. Od roku 2008 v nakladatelství Galén vycházejí osmisvazkové Spisy Jaroslava Hutky, jejichž editory jsou Jan Šulc a Lubomír Houdek. Zatím vyšly svazky Básně (2008), Fejetony (2009), Prózy I (2010) a Prózy II (2012).