"Letos jde o 24 dílčích akcí na různých místech Plzně. Aktivity se budou odehrávat také v sídlech neziskových organizací. Dobrovolníci se seznámí s s činností a potkají jejich klienty," řekla Kraftová. Zkrášlení čeká pět podchodů, například u zoo, k Divadlu Alfa i Fresh Air Gallery v Resslově ulici. Dekorována bude také stěna lemující chodník k podchodu u hlavního vlakového nádraží. Děti a mladí lidé natřou a vyzdobí mostní pilíře a schodiště u Saského mostu v centru.

Návrhy dali částečně Plzeňané přes program Pěstuj prostor, který už dva tři roky sbírá podněty ke zvelebení města. Další místa vybrala Správa veřejného statku města Plzně.

"Z větší části jde o úklid a péči o zeleň ve třech parcích, které se pročistí - lesopark Bory, okolo košuteckého jezírka a v Doubravce," řekla Kraftová. Zvelebení čeká také dlouhodobě neudržovanou zelenou plochu u Čermákovy ulice na Borech. Nářadí a materiál zajistí organizátoři. Každé místo bude mít svého koordinátora. Dobrovolníci dále vyrobí mobiliář, hlavně sedátka a různé relaxační prvky.

Dobrovolníci se mohou hlásit až do 10. října na webu společnosti Plzeň 2015. "V současné chvíli už jich je přihlášeno 240 a očekáváme ještě stovku dalších," řekl Christian Potiron z Plzně 2015. Ten, kdo si vyzkouší dobrovolnickou činnost, bude přizván do dobrovolnického programu Klubu strážných andělů Plzeň 2015 a může se podílet na realizaci projektu Evropského hlavního města kultury 2015.

Součástí Anděl Festu bude benefiční koncert, ocenění dobrovolníků a dny otevřených dveří v neziskových organizacích.