Posluchači se mohou těšit i na vystoupení sólisty Národního divadla a držitele Ceny Thálie tenoristy Tomáše Černého, který uvede Reinbergerovy Čtyři žalmy na slova Bible kralické. V podání Ireny Chřibkové pak ještě zazní skladby Johanna Sebastiana Bacha a Petra Ebena.

Poslední z osmi festivalových večerů nese název Nebetyčné vrcholy. Podle Chřibkové je to především kvůli dramaturgii závěrečného koncertu. "Bachova tvorba je vrcholem, který se snaží zdolat každý interpret. Petr Eben, zanechal rozsáhlé dílo, které stojí na vrcholu české hudby 2. poloviny 20. století. A Jiří Reinberger především jako varhanní virtuos, pedagog a organolog je vrcholným představitelem české varhanní školy minulého století," vysvětlila.

I dnes může publikum sledovat interprety při hře, a to díky živé projekci na plátno umístěné v přední části chrámové lodi. Jedna ze tří kamer snímá i pohyby nohou po pedálech, což při běžných varhanních koncertech není možno vidět.

Svatojakubské varhany jsou se svými čtyřmi manuály, 92 znějícími rejstříky a 8277 píšťalami největší v Praze a po varhanách olomouckého chrámu svatého Mořice jsou druhé největší v České republice. Jejich zvukové spektrum lze přirovnat k symfonickému orchestru s více než 90 hudebníky. Původ nástroje spadá do počátku 18. století. Poslední modernizace z roku 2011 je pozvedla na světovou úroveň.