Česká republika je mezi zastoupenými zeměmi jediným státem z bývalého východního bloku. Její nejmladší generace umělců se představí po boku tvůrců z Británie, Belgie, Francie, Německa, Norska, Portugalska a Švýcarska.

Kurátoři výstavy chtěli představit současné umění, všichni umělci jsou proto narození po roce 1980. Výstavu připravili mezinárodně známí kurátoři Hans Ulrich Obrist, Thomas Boutoux a Gunnar B. Kvaran, kteří vedle vybraných umělců oslovili z každé země také jednoho teoretika a vybrali i jeden alternativní výstavní prostor.

V Česku se organizátoři výstavy obrátili na Václava Magida. Ten výběr kurátorů, kterým se líbila práce performerky Barbory Kleinhamplové a finalisty letošní Ceny Jindřicha Chalupeckého Richarda Loskota, doplnil o sochařku Lucii Scerankovou, také finalistku Chalupeckého ceny, a Pavla Sterce, který se zabývá sociálními intervencemi. Stejný systém kurátoři uplatnili u všech zúčastněných zemí.

Z pražských galerií se v Norsku představuje ETC Gallery. Její kurátorka Markéta Vinglerová pro výstavu připravila reprízu projektu autorské dvojice Aleksandry Vajd a Hynka Alta, kteří si před třemi lety v galerii v rámci své výstavy You Can't Change the Weather vytvořili místo pro experimentování a vytvářeli různé klimatické situace - déšť, sníh, vítr nebo ostré polední slunce.

Za posledních deset let uvedlo muzeum Astrup Fearnley Museet několik výstav, které do hloubky popsaly lokální scény v Indii, Spojených státech, Číně a Brazílii. Pouze jedna z nich s názvem Uncertain States of America doputovala také do Prahy, kde ji hostila Galerie Rudolfinum. Přestože autoři výstavy v Oslu chtějí, aby přehlídka navštívila všech osm zemí, v Česku zatím partnera nenašli.