Práce začaly renovací střechy a krovové konstrukce zámecké budovy. "V současnosti je pokládána nová krytina na západním křídle zámecké budovy a opravují se štukové maskarony nad okny na této části fasády. Opravy jsou pod přísným dohledem památkářů i stavařů," uvedla Hessová.

Nástropní malba nad reprezentačním schodištěm ve vestibulu zámku Hořovice je z období kolem roku 1730. Johann Ferdinand Schor (1686-1767) na ní vyobrazil postavy představující obory vědy a umění. Na nebesích se vznáší bůh času Chronos s kosou, který připomíná, že na rozdíl od člověka jsou umění a věda věčné.

Zámek v Hořovicích je jeden nejvýznamnějších objektů ve středních Čechách, v roce 2001 byl prohlášen za Národní kulturní památku. Nedávno zde byla dokončena obnova parku včetně zahradního altánu, vodárny a bazénu. Interiéry zámku byly zrekonstruovány téměř přesně do své původní podoby, a to i díky akvarelům hraběnky Nosticové, která na nich věrně a detailně zachytila jejich podobu. Mezi unikáty na zámku patří například knihovna, o kterou kdysi pečovali bratři Grimmové, nebo dlažba v chodbě shodná s tou na lodi Titanik.

Nejbližší kulturní akcí na hořovickém zámku je Hradozámecká noc v sobotu 30. srpna spojená s koncertem Radima Schwaba. Představitel hlavní role muzikálu Fantom opery, který bude mít premiéru 13. září, zazpívá to nejlepší z muzikálů. Speciálním zpestřením koncertu bude vystoupení hořovického kastelána Libora Knížka.

sbe ktp