Muži se znali již mnoho let, ve středu spolu pracovali na zahradě. "Práci na zahradě si však zpříjemňovali i pitím alkoholu. A pod jeho vlivem došlo ke konfliktu. Podle obviněného se mezi sebou pohádali, což jej rozčílilo natolik, že v momentě, kdy starší muž pravděpodobně odpočíval na pohovce, vzal kladivo a několikrát jej udeřil do hlavy. Poté z chaty odešel do centra Napajedel a pokračoval v pití alkoholu," uvedl Jaroš.

Muž se však večer rozhodl, že svůj čin oznámí policistům. "Z telefonní budky zavolal na linku 158, a poté počkal na hlídku, se kterou se vydal na místo činu. Po prohlídce chaty, ve které se opravdu nacházelo mrtvé tělo, devětatřicetiletého muže podezřelého z vraždy policisté okamžitě zadrželi," poznamenal mluvčí.

Kriminalisté ve Zlínském kraji letos zahájili vyšetřování již šesti dokonaných vražd a jednoho pokusu o vraždu dvojnásobnou. Nejzávažnější a vůbec jedna z nejtragičtějších událostí v Česku je uherskobrodská masová vražda, kdy střelbě třiašedesátiletého muže v restauraci Družba podlehlo osm lidí. Loni policie v kraji vyšetřovala jen dvě dokonané vraždy a pět pokusů o vraždu.