Lukův proces byl odročen na 20. duben. Luka sám se v pondělí do soudní síně nedostavil a jihoafrický list The Star dnes napsal, že se obával o svou bezpečnost.

Server IOL News tvrdí, že jestliže Lukovi právníci uspějí, mohl by být Kypřan do tří měsíců na svobodě. Obhájce Owen Blumberg řekl, že bude usilovat o zrušení obvinění proti svému klientovi. Blumberg nejmenoval osobu, který by mohla stát za Jacksonovu vraždou z roku 2010, avšak upozornil, že Luka tvrdí několik let, že není vrah.

Jihoafrická média dnes spekulují, že příčinou obratu v případu může být snaha Luky dohodnout se s prokuraturou. Mluvčí prokuratury k tomu sdělil, že úřad se zajímá o Lukovou verzi případu a že 20. dubna se při zahájení soudního řízení rozhodne o případném zrušení obžaloby. Žádná dohoda prý neexistuje. "Máme dostatek důkazů na to, abychom zahájili proces nyní, ale chceme posoudit všechny verze," řekl mluvčí.

Luka přiznává, že byl svědkem vraždy, avšak jméno vraha z obavy o svůj život nechtěl zveřejnit. Loni v listopadu ale v místopřísežném prohlášení označil za toho, kdo Jacksona zastřelil, právě Krejčíře.

Ten vinu na Jacksonově smrti popřel. V Lukově případu má být předvolán jako svědek. Jeho právník Piet du Plessis řekl, že Krejčíř trvá na tom, "že s Jacksonovou vraždou nemá nic společného, že neví nic o ní ani o motivu k ní". "To, co říká Luka, je naprostý nesmysl," dodal du Plessis.

Soudy v JAR projednávají tři kauzy, ve kterých figuruje Radovan Krejčíř. Jde v nich o vraždu jeho údajného vymahače dluhů Zimbabwana Phumlaniho Ncubeho a o pokus o vraždu soukromého detektiva Paula O'Sullivana a policisty Nkosany Ximby. Tyto případy soud loni v dubnu sloučil do jednoho procesu, který následně v červenci odročil na 13. dubna 2015. Ve třetí kauze je Krejčíř a pět dalších lidí obžalováno z únosu a mučení Bhekiho Lukheleho za účelem dostat od něj informaci o jeho bratrovi, který prý pro Krejčíře převážel 25 kilogramů pervitinu v hodnotě 24 milionů randů (asi 44 milionů Kč) a který i s drogou zmizel. Tento proces je odročen na červen.