Podle jednoho z mexických představitelů policisté nyní zjišťují, zda by ostatky mohly patři třem sourozencům pocházejícím z texaského města Progreso. Těla byla prý v pokročilém stádiu rozkladu. Mexické úřady již požádaly otce mladých Američanů, aby jim sdělil, co měli na sobě v době zmizení.

Podle Raquel Alvaradové, matky zmizelých sourozenců, svědci popsali, že viděli, jak se ozbrojení muži zmocnili její šestadvacetileté dcery Eriky a dvou synů, dvaadvacetiletého Alexe a o rok mladšího Joseho Angela. Mělo k tomu dojít v malém městě El Control nedaleko hranic s Texasem. Trojice Američanů jela do Mexika navštívit svého otce.

Mexiko v současné době řeší rovněž zmizení 43 studentů ve státě Guerrero, poznamenala agentura AP. Studenti se pohřešují od 26. září, kdy při policejním potlačování demonstrací v Iguale zemřelo šest osob a 25 bylo zraněno. Podle prokuratury policisté studenty odvezli pryč a zřejmě je předali drogovému gangu, který je očividně spojen s rodinou igualského starosty Josého Luise Abarky. Ten stejně jako šéf místní policie uprchl.