Druhou nejvýznamnější pozici v IBA bude Šolc zastávat v letech 2015 až 2017. Převezme ji po Američanovi Davidu Rivkinovi. Předseda České advokátní komory Martin Vychopeň věří, že se Šolc dle dosavadní praxe stane v roce 2017 prezidentem komory.

"Své zvolení vnímám jako ocenění mé více než dvacetileté práce pro IBA a potvrzení, že aktivity, které jsem prosazoval poslední dva roky z pozice generálního sekretáře, jsou smysluplné a členové organizace je vnímají pozitivně," komentoval své zvolení Šolc. V nové pozici chce například přispět ke zvýšení dostupnosti konferencí a seminářů pro širší okruh posluchačů prostřednictvím on-line přístupů.

IBA sdružuje přes 200 národních advokátních komor, včetně české, a dalších více než 50.000 individuálních členů. Byla založena v roce 1947, krátce po založení Organizace spojených národů. V poválečné době se měla stát obdobou OSN pro právnická povolání. IBA pořádá ročně více než 60 konferencí, v roce 2015 se uskuteční pololetní zasedání v Praze.

KŠB se řadí k největším advokátním kancelářím v Česku. S týmem téměř 70 právních a daňových specialistů působí v Praze, Karlových Varech a Ostravě.