Budova spadla v pátek, v sobotu úřady hovořily o 17 mrtvých, ale později se počet obětí zvýšil na 40. Nyní se jednotlivé zdroje v bilancích liší, všechny ale mluví o více než 60 obětech.

"Jsem hluboce zarmoucen, musím vám oznámit, že v pátek při zřícení budovy zahynulo 67 Jihoafričanů a mnoho další utrpělo zranění," prohlásil Zuma ve svém dnešním projevu k národu. Již dříve se spekulovalo, že mezi oběťmi může být velké množství cizinců.

Záchranáři, kterých je na místě asi tisíc, dosud z trosek vyprostili 131 přeživších. "Zachránili jsme jednu ženu, bylo to asi ve dvě hodiny ráno," uvedl mluvčí Ibrahim Farinloye. "Nalezli jsme ji pod troskami, utrpěla jen malé vymknutí ruky. Je velmi šťastná," dodal.

Ubytovna byla spojována s kontroverzním křesťanským kazatelem T.B. Joshuou, protože se nacházela poblíž velkého kostela v lagoské čtvrti Ikotun, kde duchovní vede bohoslužby. Joshua, známý též pod přízviskem Prorok, přitahuje obrovské davy lidí, kteří věří, že má léčitelské a prorocké schopnosti.

Budova nejspíš spadla kvůli tomu, že byla špatně postavená a probíhaly tam nevhodné stavební úpravy. Dělníci se prý snažili postavit další dvě patra dosud čtyřpatrové budovy bez toho, že by zpevnili její základy, dodal mluvčí Farinloye.