Podrobnosti o tom, jaké informace policie proti Hercegové dosud shromáždila, nelze podle něj zveřejnit, protože jde o údaje z probíhajícího trestního řízení. Malý zároveň poukázal na to, že podle judikatury Nejvyššího správního soudu (NSS) nelze informace z trestního řízení použít pro podání kárné žaloby. Zeman o tom již informoval také ministryni spravedlnosti Helenu Válkovou.

Podklady k věci si Zeman vyžádal od Vrchního státního zastupitelství v Olomouci. Informace o tom, že Hercegová údajně mařila vyšetřování v kauzách spojených s podnikatelem Janouškem, přinesl v uplynulých dnech deník Právo. Podle něj se na to přišlo při objasňování rozsáhlé kauzy spojené s někdejší šéfkou kabinetu expremiéra Petra Nečase (ODS) Jany Nagyové (dnes Nečasové).

Policisté přitom údajně zjistili, že existují podezřelé vazby mezi Hercegovou a kauzami spojenými s podnikatelem Janouškem.

Jednou z nich je prý případ podezřelého prodeje bytů v Praze 1, které byly údajně prodávány za polovinu jejich tržní ceny. Právo uvedlo, že z toho měl zisk i Janoušek, přičemž Hercegová vyšetřování této kauzy zastavila. Obdobně skončil prý i případ úředníků z radnice v Praze 4, kteří byli podezřelí, že brali úplatky za pronájmy nebytových prostor a vydávání kolaudačních rozhodnutí. Hercegová si k věci, opět propojené s Janouškem, vyžádala spis, načež údajně činnost celé skupiny utichla.

Informace o údajných pochybeních Hercegové prý policie zjistila z odposlechů jejích telefonických hovorů.