"Chtěli jsme, aby se Praha mohla co nejlépe prezentovat na všech letištích, kam toto letadlo poletí," uvedla ředitelka Pražské informační služby Nora Dolanská. Letadlo v "barvách hlavního města" bude létat po celé Evropě a do oblastí v severní Africe.

"Bude přistávat na více než čtyřicítce mezinárodních letišť od Kazachstánu přes Rusko až po země Evropské unie včetně nových destinací, které České aerolinie otevřou v příští letní sezoně," uvedl ředitel ČSA pro obchod Jan Tóth. Letadlo denně absolvuje minimálně dva lety a týdně pak 18 letů. Mezi destinace, které by měly v řádu ČSA přibýt od příštího léta, jsou například španělské Bilbao, irský Cork, ruská Kazaň a Kaliningrad.

Letoun pro propagaci vybrala informační služba na základě soutěže, kterou vypsala letos v létě. Podle Dolanské oslovila řadu i zahraničních společností, odpověděly nicméně jen dvě společnosti a obě z Česka. ČSA nakonec zvítězily nad konkurenčním Travel Servisem proto, že nabídly delší dobu, po kterou letoun propagační polep ponese. Dopravce nabídl i další doprovodné služby, jako je promítání krátkého videa na palubě, dodala Dolanská.