Čistý zisk Nasdaq OMX stoupl na 123 milionů dolarů (2,7 miliardy Kč) ze 113 milionů USD ve stejném období loňského roku. Očištěný zisk na akcii mírně překonal odhady analytiků oslovených agenturou Reuters.

Tržby společnosti se snížily o dvě procenta na 497 milionů USD. Zčásti k tomu přispěl vliv směnných kurzů, uvedla firma. Provozní výdaje klesly o pět procent na 290 milionů USD.

"Naše důsledné zaměření na ziskovost vedlo k poklesu výdajů, což kompenzovalo obtíže s výnosy, zaviněné řadou dočasných faktorů," uvedl finanční ředitel společnosti Lee Shavel. Kromě vlivu směnných kurzů mezi ně zařadil například "určitý plánovaný dopad na příjmy v důsledku převzetí některých aktiv".

Loni Nasdaq převzal od britské informační společnosti Thomson Reuters divizi multimediálních služeb a další aktivity. Koupil také elektronickou platformu pro obchodování s americkými státními dluhopisy eSpeed.

Nasdaq OMX je mateřskou společností amerického akciového trhu Nasdaq. Ten je podle tržní kapitalizace obchodovaných firem druhým největším burzovním trhem světa po newyorské burze NYSE. Společnost provozuje také burzy ve Skandinávii a v Pobaltí.