Od pondělí 08:30 do středy 18:15 bude nepřetržitá výluka v úseku Velký Osek - Hradec Králové hlavní nádraží. SŽDC upozornila, že kvůli zavedení náhradní autobusové dopravy nebudou vždy zajištěny přípoje v Chlumci nad Cidlinou ve směru na Poděbrady a Prahu. "Cestující mohou využít náhradní spojení přes Velký Osek a Kolín bez doplatku za trasu oklikou. Pro spojení Hradec Králové - Praha a opačně lze využít také spojení přes Pardubice," uvedla správa železniční cesty.

Od pondělí do pátku bude vždy od 07:15 do 15:45 mimo provoz železniční úsek Rakovník - Jesenice. Během výluk budou vlaky ve většině dotčených úsecích nahrazeny autobusy.

SŽDC upozornila i na pokračující omezení. Do čtvrtka v souvislosti s pokračující stavbou železničního koridoru v Bubenči a okolí nezastavují vždy od 09:10 do 14:15 osobní vlaky ve stanici Praha-Bubeneč, odkud je zavedena náhradní autobusová doprava. Do konce srpna pak potrvá dvoutýdenní výluka na hlavní trati z Prahy do Berouna, která má vliv i na související spoje.