U pořadu Sexy Game si vysílací rada vyžádala vysvětlení, proč diváci nebyli na obrazovce upozorněni na to, že na telefonní lince mohou čekat i v momentě, kdy moderátorka s žádným soutěžícím nehovoří. Takové upozornění je přitom deklarováno v podmínkách soutěže. Po vysvětlení ze strany televize se RRTV rozhodla záležitost postoupit ministerstvu financí.

Televize již pořad po předchozí kritice z vysílání stáhla. Současně se bránila tím, že není výrobcem ani zadavatelem soutěže Sexy Game, tedy osobou odpovědnou za její obsah. Společnost Telemedia Interactv Production Home Limited navíc prý stejné formáty vysílá i v jiných evropských zemích.

Jinou televizní soutěž bude ministerstvo posuzovat u stanice Active TV. V tomto případě byli diváci údajně lákáni k volání, ale odhalení správných odpovědí bylo buď zcela vyloučené, nebo bylo založeno na racionálně neuchopitelné podmínce, aby soutěžící neměli šanci ji odkrýt a získat výhru. Televizi Active TV provozuje společnost TV CZ, kterou vlastní maďarská firma EsoTV.