Obchod by měl nabízet tablety vyrobené firmami Samsung Electronics a Asustek Computer, které používají software Android firmy Google. Celou kauzu kolem otevření internetového obchodu Google rozvířil list The Wall Street Journal (WSJ). Odvolává se přitom na zdroje, které nechce upřesnit. Kdy by měl zahájit svůj provoz, není známé. Společnost totiž odmítla informace prestižního listu komentovat.

Chromebooky vyrábí jak ASUS, tak Samsung
Autor: Google

Google s obchodem v minulosti nebodoval

Google již v roce 2010 na krátkou dobu prodával přímo spotřebitelům chytré telefony Nexus One s Androidem, které byly vytvořené speciálně pro něj. Po čtyřech měsících však obchod uzavřel s tím, že nesplnil jeho očekávání. Google v současnosti prodává přes své partnery Chromebooky. Tyto netbooky vybavené operačním systémem Chrome a založené na využívání cloud computingu.

Rozšířený Android

Chytré telefony s Androidem nyní prodávají hlavně maloobchodní firmy a mobilní operátoři. Android používá široká škála výrobců telefonů a stal se nejpoužívanějším operačním systémem pro chytré telefony na světě, překonal i operační systém Applu pro jeho přístroje iPhone. Apple však se svým dva roky starým iPadem stále dominuje trhu dotykových počítačových tabletů.