Další obrovskou ránou byl výpadek sítě pro telefony Blackberry, který trval celé dlouhé čtyři dny. Chyba v systému nahromadila na síti obrovské množství dat, takže začala kolabovat po celém světě. V důsledku tohoto velkého výpadku se podle průzkumu agentury EMA chystá v příštím roce změnit platformu více než 30% podnikových klientů. A to bude pro RIM další citelná rána.

O tablety Playbook byl zájem jen především v počátcích prodeje
Autor: RIM

Playbook Blackberry moc netáhne

V dubnu společnost uvedla nový tablet Playbook Blackberry. Počáteční zájem se však rychle vytratil, uživatelé kritizovali zařízení za absenci samostatného e-mailového klienta, aplikace pro kalendář, nebo seznam kontaktů. Přístroj si navíc v recenzích vysloužil přízviska jako „nedodělaný“ a podle mnohých je vyloženě závislý na propojení s chytrými telefony.

Velká krádež tabletů

Aby toho nebylo málo, společnosti zcizili zloději minulý čtvrtek náklad 22 palet s tablety Playbook v celkové hodnotě 323 milionů korun! Řidič si při cestě do Ontaria na chvíli odskočil, osprchoval se a najedl, během hodiny byl však náklad pryč. Není se tak čemu divit, že zatímco se na začátku roku akcie společnosti pohybovaly kolem 1120 korun, nyní je to pouhých 266 za kus.