Na Spojené státy zaútočila teroristická skupina Federace. Zničila v podstatě veškerou armádu a jedinou nadějí Amíků na záchranu, je speciální komando Duchů. Call of Duty: Ghosts se odehrává v blízké budoucnosti, kde hlavní roli hraje boj o přežití.

Singleplayer jako jednohubka

Jak už je tomu u Call of Duty zvykem, je i novinka Ghosts zaměřena na online multiplayer a hra jednoho hráče tak působí příjemně, ale pouze jako jednohubka. V úrovních jdete stále za nosem a likvidujete všechny nepřátele, kteří se vám postaví před nos. Podle všech klišé se podíváte do pralesa, bojovat budete na jedoucím vlaku a s teroristy se utkáte i na sportovním stadionu.

Haf, haf, haf!

Mezi nejzajímavější úrovně patří podmořská a vesmírná. Ne, že byste v nich dělali něco jiného než na souši, ale pohyb je zpomalený prostředí je v sérii neokoukané, což se cení. Největší a nejpříjemnější novinkou je však přítomnost bojově vycvičeného psa, vlčáka Rileyho. S jeho pomocí protivníky zakousnete, čehož můžete docílit zadáním rozkazu nebo jeho přímým ovládáním. Hra v jeho kožichu je paráda.

Multiplayer opět hru táhne

Singleplayer s nevýrazným komandem Duchů dohrajete zhruba za šest hodin, což je málo, ale nejde o překvapení. Plnohodnotnost titulu však zajišťuje obsáhlý multiplayer až pro 16 hráčů, u kterého můžete strávit i dlouhé měsíce. Získávat budete nové hodnosti, schopnosti a poprvé v sérii se leveleují i zbraně, takže po čase oplývají ještě více devastující silou.

V Call of Duty: Ghosts jdete za nosem, střílíte nepřátelské vojáky a tak stále dokola. Ale pořád je to zábava.
Autor: Activision/Official Xbox 360 Magazine

Obrana na síti

Online hru Call of Duty: Ghosts nabízí dvanáct režimů. Některé z nich jsou zaměřeny na obranu před přesilou. V Surival musíte přežít co nejvíc útoků nepřátel. Mezi jednotlivými koly si můžete koupit novou munici i zbraně. To v Safeguard nic takového neexistuje, zbraně si kupujete v reálném čase z beden.

Vizuálně to není na Xboxu 360 žádná sláva
Autor: Activision/Official Xbox 360 Magazine

Sbírání psích známek

Nejvíce nás však bavil nový režim Search and destroy, ve kterém máte za úkol posbírat co nejvíce psích známek z padlých protivníků. Tento mód je založený na týmové souhře, čím víc je vás pohromadě, tím více máte šanci na posbírání známek. Sportovně působí režim Blitz ve kterém skórujete jedině tehdy, když vběhnete do zóny nepřítele. Fandové amerického fotbalu z něj budou nadšeni.

Multiplayer na příští generaci konzolí také vypadá více k světu
Autor: Activision/Official Xbox 360 Magazine

Když nezabiješ, tak vybouchneš

Naopak legrační je režim Cranked, ve kterém máte po zabití protivníka za úkol v časovém limitu zabít dalšího. Když to nestihnete, jako že to většinou nestihnete, tak vybouchnete a zabijete vše kolem. Jde o zábavu, ale ne moc hratelnou, protože podmínky pro hraní jsou dosti nepříznivé.

V režimu Extinction máte za úkol zlikvidovat hnízda mimozemšťanů
Autor: Activision/Official Xbox 360 Magazine

Nakopejte mimozemšťanům, ehm, tykadla

Extrémně populární režimy Zombies z Call of Duty: World at War, Black Ops I a II ve hře chybí, protože tyto tituly dělalo vývojářské studio Treyarch, nikoliv Infinity Ward. Namísto něj je tak přítomný mód Extinction, ve kterém má hráč za úkol zneškodnit mimozemská hnízda a včas se evakuovat vrtulníkem. Většinu špinavé práce za vás udělají automatické střílny, ale díky sci-fi prostředí jde o fajn rozptýlení oproti válečnému pojetí zbytku hry.

Akce v Call of Duty: Ghosts nepokulhává
Autor: Activision/Official Xbox 360 Magazine

U Call of Duty víte, co dostanete

Call of Duty: Ghosts vychází i pro konzole nové generace Xbox One a PlayStation 4. Recenzovaná verze pro Xbox 360 však ukazuje, že je hardware konzole starý, a i když nevypadá hra ošklivě, žádná sláva to není. Call of Duty: Ghost je zábavná střílečka, ale i přes přítomnost psa Rileyho a několika nových multiplayerových módů série nikam dále neposunuje. Pokud jste hráli předchozí díly, přesně víte, co dostanete.

Fotogalerie
8 fotografií

 

Hodnocení Blesk.cz: 7/10 

 

Plusy:

Pes Riley

Vesmírný a podvodní level je zajímavý

Vtahující multiplayer

Mraky skvělých multiplayerových režimů

Zbraně se levelují

 

Minusy: 

Singleplayer je opět jednohubka

Vizuálně na současné generaci zastaralé

V zásadě nic nového

Spousta klišé

 

Infobox

Datum vydání: 5. listopad 2013

Platformy: Xbox 360, PlayStation 3, Wii U, PC, Xbox One, PlayStation 4

Cena: 1399 Kč (konzole), 1199 Kč (PC)

Výrobce: Infinity Ward

Vydavatel: Activision

Distributor v ČR: ABC Data

Jazyk: AJ