Ten zatím za sebou nemá žádnou „pochutinu“, takže o finálním názvu systému můžeme jen spekulovat. Mezi nejžhavější kandidáty patří Pineapple, Popsicle či dokonce Peppermint...

TIP: Google nenechá nic na náhodě. Android 9.0 P počítá s výřezy v displeji

Google dnes udělal první krok k nové verzi Androidu, a to tím, že vydal verzi Android P Developer Preview 1. Jak již název napovídá, jedná se o první verzi budoucího Androidu, která je určena pro vývojáře, aby se přizpůsobili připravovaným systémovým novinkám. Tou největší bude zřejmě podpora výřezů v displeji, což Google označuje jako „Display Cutout Support“.

Mezi další novinky systému patří zlepšení výkonu aplikací, podpora profilu HDR VP9 pro video, HEIF komprese u fotografií, přístup aplikací třetích stran k duálním kamerám na přední a zadní straně telefonu (Multi-camera API), indoor lokalizace pomocí Wi-Fi RTT, lepší dekódování zobrazovaných obrázků nebo třeba další vylepšení zabezpečení systému. Změn má být skutečně celá spousta, zřejmě nejvíce, co jsme u nové verze Androidu kdy zažili.

TIP: Android pro naprosté začátečníky. Od zapnutí po stažení první aplikace

Pokud používáte Pixely a chcete si nový Android vyzkoušet, najdete ROM Androidu P ke stažení na vývojářských stránkách Androidu. Upozorňujeme, že se jedná o Preview verzi, která ještě není určena pro každodenní používání.

Zdroj Android