V Guandongu testují cloudový systém, který analyzuje videostream ze 4K kamer rozmístěných na 36 křižovatkách. Data se používají k optimalizaci řízení světelné signalizace (semafory), upozornění na incidenty a identifikaci rizikových oblastí, které pak lze modifikovat a zvýšit jejich bezpečnost.

TIP: „Procesor s umělou inteligencí“ není žádná magie. Tedy až na novinku od Intelu...

Nejde tedy o komplexní řešení dopravy celého města, přesto se ve sledovaných lokacích při testu snížila nehodovost o 15 %, vyšší průjezdnost světelných křižovatek znamenala 24% pokles času, který řidiči strávili čekáním na zelenou, a čas potřebný k analýze incidentů klesl téměř na polovinu.

V Shenzenu nasadili umělou inteligenci Huawei do kamerového systému a nejpůsobivější demonstrací možností je záchranná akce pohřešovaného tříletého dítěte. Vše spustilo hlášení rodičů, během dvou hodin se rozeběhla analýza videostreamu z městského CCTV systému (zpětně a v reálném čase), nad data byl vypuštěn robot s umělou inteligencí specializovaný na rozpoznávání tváří a během 15 hodin bylo dítě nalezeno. Aniž by se akce zúčastnili policisté v terénu, všechno proběhlo automaticky v cloudovém výpočetním centru na základě několika fotografií dítěte, které dodali rodiče.

TIP: Huawei Mate 10 - Se špičkovým hardwarem a umělou inteligencí na palubě

Informace uvedl Heng Qiu, CMO Huawei, na konferenci HAS 2018 v Shenzenu.