Britská společnost VoucherCodesPro.co.uk, která se zabývá slevovými kupóny na vše možné, se rozhodla pro zajímavý výzkum ohledně sociální sítě Facebook. 2863 dospělých bylo tázáno ohledně svého profilu, včetně toho, kolik mají přátel a kolik z nich znají ve skutečném životě, nebo se s nimi skutečně stýkají. Výsledky jsou trochu zarážející.

Virtuální přátelé, které nechcete potkat

Na otázku, zda mají ve svých přátelích někoho, kdo se jim nezamlouvá a koho by nechtěli potkat ve skutečnosti, odpověděla přibližně třetina, tedy 34 % lidí, že ano. Podle výzkumu mají tito lidé takových přátel asi devět. 58 % účastníku výzkumu také přiznalo, že má na Facebooku lidi, které nemají rádi, ale přesto si ponechávají virtuální přátelství, aby věděli, co dělají a mohli se dívat na jejich fotky.

Nesmažou si je, protože se bojí následků

26 % lidí odpovědělo, že si některé své přátele z Facebooku nechce smazat, protože se pak bojí následků. Výzkum tak podle nás jasně ukazuje, že Facebook slouží jako prostředník ke špehování, což však není nic nového, takže si dávejte pozor, co na sociální síť umisťujete!