Taylor byla hospitalizována před šesti týdny kvůli problémům se srdcem. „Přestože v poslední době trpěla řadou komplikací, její stav byl stabilizován a doufala, že se brzy vrátí domů,“ řekla hereččina mluvčí. Zdraví Taylor podlomil pád z koně, který utrpěla v mládí při natáčení.

Trpěla rakovinou kůže, léčila se ze závislosti na drogách a alkoholu. V roce 1995 podstoupila náročnou operaci kyčle a o dva roky později jí byl odstraněn nezhoubný nádor na mozku. Celkem prodělala až 40 operací. Herečka, která je původem z Londýna, byla osmkrát vdaná.

Narodila se v roce 1932 a před druhou světovou válkou se s rodiči odstěhovala do Spojených států. Ve svých 12 letech nadchla diváky ve snímku O Velkou cenu. Ještě před tím zazářila v kultovním filmu Lassie se vrací. V následujících letech Taylor hrála mladé krásné ženy. Za své role byla několikrát nominovaná na Oscara.

Fotogalerie
27 fotografií

Toho se dočkala v roce 1961 za ztvárnění prostitutky ve filmu Telefon Butterfield 8. Po tomto ocenění začali filmoví producenti herečku odměňovat tučnými honoráři. Za její nejznámější roli egyptské královny Kleopatry z roku 1963 dostala na tu dobu neuvěřitelný milion dolarů.

Liz vedla bouřlivý život. Partnery střídala jako na běžícím pásu. S hercem Richardem Burtonem, se kterým se poznala při natáčení Kleopatry, byla vdaná hned dvakrát. Zahráli si spolu v kultovním snímku Kdo se bojí Virginie Woolfové, který vynesl Taylor v roce 1966 druhého Oscara.

Taylor nakonec hrála v bezmála 50 filmech. V roce 2000 ji britská královna Alžběta II. povýšila do šlechtického stavu. Taylor byla do své smrti anglickou i americkou občankou. „Právě jsme ztratili obrovskou hollywoodskou legendu. Ale co je horší, ztratili jsme nádhernou lidskou bytost,“ řekl zpěvák Elton John.