Velkou kamarádkou Swayzeho byla Whoopi Goldberg. Oba herci se sešli v roce 1990 ve filmu Duch a stali se z nich skvělí přátelé. Tehdy po jejich boku také zářila Demi Moore.

Deník Blesk přinese ve středu velký speciál o životě a úmrtí legendárního herce. Kupte si deník Blesk!

Čtěte více - Patrick Swayze: Podlehl rakovině...

Velká fotogalerie s legendou...

VIDEO: Swayze dotančil svůj hříšný tanec

Whoopi nedávno prozradila, jak nemocný Patrick statečně bojuje s chorobou. "Je velmi silný, ale také velmi nemocný. Chystá se odejít, ale nikdo neví, kdy se tak stane," prozradila Whoopi pro Us Magazine.

Fotogalerie
4 fotografie

Herečka Whoopi Goldberg: "Jeho názor na smrt? Proč čekat na něco, co se stejně stane. Věřím na duchovní poselství, pořád mi bude nablízku."

Herečka Jennifer Grey (Swayzeho partnerka z filmu Hříšný tanec): "Vůbec se nedivím, že se tak odvážně a důstojně pustil do války s rakovinou. Patrick byl vzácnou a nádhernou kombinací drsné mužnosti a okouzlující grácie. Mé srdce teď patří jeho ženě Lise Niemiové a zbytku jeho rodiny."

Herec Rob Lowe (hrál se Swayzem např. ve filmu Youngblood): "Ztratil jsem bratra... Žil tisíci různými životy. Byl úžasný tanečník, psal hity, skvěle jezdil na koni. Ale věc, pro kterou ho nejvíc obdivuji, byla jeho láska k ženě Lise."

Herečka Demi Moore: "Patricku, miluje tě mnoho lidí a tvoje světlo bude navždy prostupovat naše životy. Mám tě ráda a budeš mi chybět."

Herečka Kirstie Alley: "Na Patricka budu vždy myslet s láskou. Užili jsme si tolik zábavy. Vrať se brzy, Patricku, na Zemi tě potřebujeme."

Herec C. Thomas Howell: "Nejen že jsme ztratili skvělého herce, já jsem taky ztratil staršího bratra z filmu Outsiders. Vzpomínám společně s celou rodinou i fanoušky."

Christina Applegate (herečka): "Doufám, že přechod Patricka do dalšího života je pokojný. Další důvod, proč musíme bojovat s rakovinou. Vím, že existuje lék!"

Larry King
(moderátor): "Patrick Swayze byl úžasný herec a fantastický chlapík. Do všeho dával srdce. Byl výjimečný bojovník v boji s rakovinou."

Jennifer Grey: Stále cítím Patrickovo objetí. Více zde!

Vzkazy čtenářů Blesk.cz:

Byl dobrý herec, myslím, že navždy zůstane v našich srdcích... Byl můj oblíbenec... Ale jsem ráda, že se už netrápí a našel klid... Sbohem a děkuji za jeho filmy...


Jsem strašně smutná, ráno vstanu a hned taková zpráva.. Měla jsem ho ráda, byl to frajer, nehrál si na namyšlenou celebritu.. Patriku, děkuji, že jsi byl..


Byl to skvělý člověk a velký bojovník... V roce 1990 si zahrál ve filmu Duch. Na konci filmu šel do nebíčka...Teď už tam je, ale není sám. Jsou tam všichni ti skvělí lidé, na které rádi vzpomínáme...


Přidávám se k milionům příznivců tohoto oblíbeného herce. Upřímnou soustrast. Na takové herce se nezapomíná.


... je mi z té zprávy moc smutno. Tady je škoda slov...

Co znamenal Swayze pro vás? Řekněte nám to v diskuzi!