Po Hříšném tanci a Duchovi Patrick Swayze (56) už nikdy nedosáhl takových pracovních úspěchů. Naopak. V osobním životě navíc zažíval jednu tragédii za druhou. Sebevraždu sestry Vicky (†45), vážné zranění bratra Dona a nakonec rakovinu slinivky, která vyústila v předčasnou smrt.

Deník Blesk přinese ve středu velký speciál o životě a úmrtí legendárního herce. Kupte si deník Blesk!

Patrick Wayne Swayze se narodil 18. srpna 1952 v Houstonu v Texasu jako syn známé tanečnice a choreografky Patsy Swayze, která vedla v Houstonu taneční školu.

Díky své matce tancoval od útlého dětství, tanec posléze studoval i na baletních školách v New Yorku. Profesionálně tančit začal v zájezdovém divadle Disney on Parade, nicméně tak jako mnoho jiných amerických herců a tanečníků posléze pracoval na newyorské Brodwayi, později začal vystupovat v amerických televizních seriálech. Mezi americké herecké hvězdy jej vynesl až v roce 1987 film Hříšný tanec:

The Outsiders - jeden z prvních filmů

 

Duch - nezapomenutelné setkání s Demi Moore a Whoopi Goldberg

The Beast - nedokončený seriál

Bod zlomu - setkání s Keanu Reevesem

Sever proti Jihu - seriálová sága

Od 1975 byl Patrick Swayze ženatý s finskou tanečnicí a herečkou Lisou Niemiovou, po jejímž boku hrál ve sci-fi filmu Ocelový úsvit. Čeští filmoví diváci ho nejvíce znali právě z filmu Hříšný tanec a Duch, nezapomenutelný byl také jako džentlmen a důstojník armády Konfederace v seriálu Sever a Jih.

V roce 2008 mu byla diagnostikována rakovina slinivky břišní. Následně podstoupil chemoterapii a nové terapeutické postupy. 14. září 2009 v Los Angeles v Kalifornie bohužel boji s těžkou nemocí nakonec podlehl.

Čtěte více: Patrick Swayze: Zemřel na rakovinu slinivky