„Nic horšího jsem už nezažila. Janě byly čtyři roky, ráno jsem jí sáhla na hlavu a zjistila jsem, že má teplotu. Zavolala jsem paní doktorku, která k nám za úplatek chodila až domů. A ona hned, aniž by jí teplotu změřila a poslechla si, jak dýchá, řekla, že je to nějaká chřipka, ať jí dám acylpyrin,“ začala před dvěma lety s napínavým vyprávěním své nejhorší vzpomínky v rozhovoru pro časopis Téma Naďa Urbánková.

„Celý den jsem byla s Janou doma, ona vždycky chtěla, abych jí četla pohádky nebo vyprávěla. Tak jsem ji držela za ručičku, ona ležela, poslouchala a já najednou cítila, jak je ta její ruka úplně ledová. Koukla jsem  na ni a už měla po sobě modré fleky, nedýchala, nebilo jí srdíčko, na to nikdy nezapomenu, to dítě už bylo v klinické smrti,“ popsala hrůzný zážitek Naďa s tím, že okamžitě volala záchranku, která naštěstí dorazila do dvou minut.

„Doktor ji hned rozdýchal a řekl, že jsou to febrilní křeče a že má zápal plic. Ta doktorka to ráno normálně prošvihla a Jana strávila dva týdny ve špitále. Jak všechno odpouštím, tak tohle té babě nezapomenu nikdy,“ dodala Urbánková. Do smrti nosila tu bolest v sobě.

Video
Video se připravuje ...

Zemřela Naďa Urbánková (†83): Prošla si těžkými životními zkouškami Videohub

 

 

Fotogalerie
97 fotografií