Charismatický Jean Reno hraje ve francouzském thrilleru bývalého mafiána, který poslední tři roky vede klidný život v ústraní a věnuje se své rodině. Minulost Matteïa dožene, když se objeví jeho kamarád z dětství. Tenkrát si přísahali věrnost na život a na smrt, ale po letech se věci mají jinak. Charly pokus o zabití zázrakem přežije a jeho krutá pomsta na sebe nenechá dlouho čekat.

Ukázky z filmu 22 výstřelů
Autor: Bioscop.cz

Povedená střílečka

Kariéra Jeana Rena je částečně spjatá s producentem Lucem Bessonem. Jejich společný průlom jménem Leon znamenal pro oba ohromné nakopnutí kariéry. Je proto dost s podivem, že tohle francouzské duo nespolupracovalo častěji, teď se totiž chystají teprve na třetí společný zářez. Ale bude to stát zato.

Ukázky z filmu 22 výstřelů
Autor: Bioscop.cz

Francouzský originál se jmenuje L´lmmortel (Nesmrtelný) podle své knižní předlohy. Režisér Richard Berry se jí ale inspiroval jen z části. V českých kinech se bude od 9. září tento film prezentovat pod překladem názvu, který si vymysleli Američané – 22 výstřelů. Snímek je fikcí založenou na faktech a realitě každodenního života.