Různorodá dokumentární mozaika Life in a Day se po premiéře na YouTube a festivalu nezávislých filmů v Sundance v současnosti dostává i do českých kin. Má hodinu a půl, ale vznikla sestříháním 4500 hodin záběrů od stovek uživatelů ze 192 zemí. Nechybí výjevy ani z těch nejzapadlejších koutů světa.

Nejvíce pozornosti na sebe ale asi strhne roztomilá holčička šplhající na vrchol lidské pyramidy. Korejec, který už několik let sjíždí na kole svět ve snaze spojit rozdělený národ. Otec, který po smrti manželky sám vychovává syna. Nebo dívka, slzící u Skypu, protože její milý není u ní.

Film není bezduchý slepenec

Z dokumentárního filmu s tak širokým záběrem se lehce mohl stát nepřehledný a příliš dlouhý videoklip. Jenže na tři Oscary nominovaný Ridley Scott (Blade Runner, Vetřelec, Gladiátor, Černý jestřáb sestřelen), který Life in a Day produkoval, a jedním Oscarem ověnčený Kevin Macdonald (Poslední skotský král) to mají pevně v rukou. Film celkem logicky kopíruje strukturu jednoho dne a jako den taky začíná, probíhá i končí. Zlomky stovek osobních příběhů dohromady tvoří detailní ale snadno srozumitelný děj.

Life in a Day je zábavnější podívaná, než se dá popsat. Raději si pusťte trailer. Efektní ale smysluplné videoklipové záběry jsou neobyčejným příběhem jednoho obyčejného dne na naší planetě. A zároveň povedeným experimentem a dobrým příkladem toho, jak se v dnešní digitální době taky dají natáčet filmy. Jestli chcete vidět něco, co tady ještě nebylo, nenechejte si to ujít.

Podívejte se na trailer:

Video
Video se připravuje ...

Trailer k filmu "Life in a day" oficiální trailer, titulky: Blesk.cz

Novinky a zajímavosti ze světa digitálních technologií hledejte ZDE!