Režisér se vůbec netají svoji láskou ke sci-fi a ke vědě jako takové. "Sci-fi prostě miluju, rád hledám inspiraci i ve vědeckých časopisech a také svět kolem nás, ve kterém žijeme , je svým způsobem také sci-fi," řekl Cameron v rozhovoru pro LA Times.

Z džungle se děj přesune na oceán

Už nyní má Cameron v hlavě nástin toho, kde a co by se mělo odehrávat v dalším pokračování Avataru. To, že režisér chce natočit trilogii není žádným tajemstvím. Co nás tedy čeká?

"Ve druhém pokračování Avataru, bych se chtěl hlavně zaměřit na život na planetě Pandora, ale více než v džungli se bude děj odehrávat na oceánu, chci vytvořit takový vodní svět Pandory. Bude stejně bohatý, různorodý a bláznivý, jako deštný prales v prvním díle. Takže uvidíme ještě více z této planety," prozradil své plány Cameron.

Ve třetím díle se Cameron zaměří na vesmír

A ve svém povídání o natáčení a plánech zašel ještě mnohem dál. Ve třetím díle by se totiž chtěl zaměřit na vesmír. "To není jen o Pandoře, ale o celém systému Alpha Centauri AB . Chtěl bych děj rozšířit přes tento systém a začlenit ho více do příběhu, ne nutně ve druhém filmu, ale spíše v tom třetím," uzavřel Cameron.

Fotogalerie
3 fotografie

552842:gallery:true:true