Kakaovo-jahodový sen
Doba přípravy: 60 minut
Budete potřebovat:
na těsto:
4 vejce
200 g cukru moučky
100 ml oleje
1 lžíci vlažné vody
1 lžíci kakaa
3 lžíce mletých ořechů
200 g hrubé mouky
půl balíčku prášku do pečiva
tuk na vymazání plechu
na krém:
300 ml jahodového džusu (nebo šťávy ze zralých jahod)
200 g másla
150 g cukru moučky
2 balíčky vanilkového pudinku
250 g jahod
čokoládu na zdobení
Postup:
1. Oddělte bílky od žloutků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a žloutky vymíchejte s cukrem. Pomalu přidávejte olej s vlažnou vodou, polovinu sněhu z bílků, kakao, umleté ořechy, prosetou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Na závěr zlehka vmíchejte zbylý sníh.
2. Těsto vlijte na připravený plech a upečte v troubě. Ve 300 ml jahodové šťávy uvařte 2 balíčky krémového prášku a nechte vychladnout za občasného míchání. Máslo vymíchejte s cukrem a po částech k němu přidejte zchladlý krém.
3. Do vychladlého krému vmíchejte jahody nakrájené na menší kousky. Upečený a zchladlý koláč potřete náplní. Posypejte nastrouhanou čokoládou, nakrájejte na úhledné kousky a ozdobte kopečky šlehačky a jahodami.