Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Řidič u Cvikova srazil turistu a ujel. Nehodu maskoval nárazem do zdi!

Bezohledného řidiče, který srazil postaršího turistu, policisté vypátrali.
Bezohledného řidiče, který srazil postaršího turistu, policisté vypátrali.  (Autor: TV Nova)
Autor: lm - 
15. srpna 2018
10:59

Za volantem firemní dodávky se řítil jako blázen, srazil seniora a poté z místa chladnokrevně ujel. Díky všímavému svědkovi policisté bezohledného řidiče vypátrali. Čtyřicetiletému muži nyní hrozí až pět let za mřížemi.

Nehoda se stala v pondělí 6. srpna krátce před 15. hodinou mezi obcemi Mařenice a Trávník u Cvikova. Starší pár z Německa trhal švestky u málo frekventované silnice, načež muže (75) stojícího na krajnici srazilo auto, které se vysokou rychlostí vyřítilo ze zatáčky. Jeho řidič se ani neobtěžoval zastavit a z místa bez poskytnutí pomoci okamžitě ujel.

Turistu ve vážném stavu transportoval do liberecké nemocnice vrtulník. Bohužel měl poranění mozku a jeho stav zůstává nadále vážný. Policisté po bezohledném řidiči začali okamžitě pátrat a obrátili se i na média. Díky tomu se jim ozval svědek, který jim výrazně pomohl.

Nehodu sice přímo neviděl, na silnici se ale s dotyčným autem potkal. Vyřítilo se proti němu vysokou rychlostí v Trávníku a jízdou středem silnice ho řidič vážně ohrozil. Jel proti mně obrovskou rychlostí. Ani nepřibrzdil, sotva mě minul a já jsem musel hodně šlápnout na brzdy a jediné, čeho jsem si všiml, byl nápis firmy," prozradil svědek TV Nova, podle jejíhož webu jde dokonce o kamaráda bezohledného řidiče. 

Policisté vůz Mercedes Benz Vito vypátrali a zjistili, že řidič si počínal vskutku chladnokrevně. Aby zakryl následky střetu s chodcem, vozidlo záměrně naboural na pozemku svého zaměstnavatele v areálu firmy a zinscenovanou nehodu nahlásil jako škodní událost, v rámci které u auta v servisu vyměnili světlo. Původní světlo s poškozením z nehody se nám však podařilo i přesto zajistit," informovala policejní mluvčí Ivana Baláková.

Čtyřicetiletý muž z Českolipska se následně ke všemu přiznal. Své chování vysvětlil tím, že se obával postihu, který mu za jeho čin hrozí. Svého jednání prý lituje. Ještě v pátek ho vyšetřovatel obvinil z přečinů těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a z neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, za což mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody," doplnila mluvčí s tím, že muž je sice stíhán na svobodě, ale byl mu zadržen řidičský průkaz.

centrum ( 20. srpna 2018 18:04 )

Chlap za volantem = auto bez řidiče. Mužům by se měl vydávat řidičský průkaz jen vyjímečně a po úspěšném absolvování psychologických testů, kde se zjistí poruchy osobnosti, agresivita, IQ, chování ve stresových situacích, schopnost empatie ... A laťku nastavit opravdu hodně vysoko.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání