Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Smrt instruktora bezpečné jízdy: Na parte má motorku, na které se zabil

Autor: ljš - 
18. května 2017
05:01

Zemřel jsem pro to, co jsem miloval. Tak je uvedeno smuteční oznámení o smrti třiatřicetiletého instruktora bezpečné jízdy Lukáše S., který zemřel minulý týden po čelní srážce s autobusem u Větrného Jeníkova. Na parte mu truchlící rodina dala i motorku, na které zemřel.

Sympatického Lukáše, který byl v motoškole, kde pracoval, velmi oblíbeným instruktorem, oplakává celá motorkářská komunita. Jeho kamarádi se na přání rodiny rozhodli před pohřbem, který proběhne v jihlavském krematoriu v pátek v poledne, zorganizovat spanilou jízdu, aby uctili jeho památku.

Zdrcená maminka zemřelého na Facebooku poděkovala za projevenou účast. "Všem děkuji, že jste s námi. Tohle se nemělo stát, vždyť on měl tak velké srdce, vždy tady byl pro všechny. Moc mně chybí," napsala. 

V slzách zůstala také Lukášova přítelkyně Alena, která s ním sdílela lásku k motorkám. "Tolik jsme toho plánovali a těšili se na zítřky... Chybíš mi," napsala ke společné fotce. 

Na parte, kterým rodina oznámila Lukášovo tragické úmrtí a datum pohřbu, je jeho usměvavá černobílá fotografie a na pozadí motorka KTM 1200, na které zemřel. Pod ní je pak Lukášovo motto: "Žil jsem, abych jezdil. Jezdil jsem, abych žil."

Na Lukášovo parte rodina umístila fotografii motorky, na které zemřel. Na Lukášovo parte rodina umístila fotografii motorky, na které zemřel. | Facebook.com

Lukáš S. zemřel ve čtvrtek 11. května. U Větrného Jeníkova při projížďce s dalšími dvěma kamarády z neznámých příčin čelně narazil do autobusu. K nehodě došlo v hustém provozu, protože na silničku byla odkloněna doprava z dálnice D1, kde havaroval rumunský kamion nelegálně převážející kyselinu. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání